dcsr75 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 17444

Sziasztok!

 

Friss hozzászólóként először is had gratuláljak nektek: le vagyok nyűgözve a topikotokban található rengeteg hasznos információtól. Remélem valaki tud segíteni az én problémámon is!

 

A probléma egy Saunier Duval Renova F24e kombi falikazán. Eddig 5 évig problémamentesen üzemelt (fűtővíz(75), melegvíz (55)), de kb. 3 hete  F1 hibával megállt. Egy szerelő újraindította kicsit lejjebb véve a fűtővíz hőmérsékletét. A készülék 2 nap múlva megint megállt. Én újraindítottam (megfigyeltem, hogy hol kell visszakapcsolni túlfűtés szenzort), 2 nap múlva megint megállt. Megint visszakapcsoltam ismét lejjeb véve a fűtővíz(60) és a melegvíz(45) hőmérsékletét. A készülék egy hétig üzemelt, közben kint voltak a szakszervíztől egy szerelő, aki elvégezte a karbantartást, de nem talált semmi rendellenességet. Tegnapelőtt és tegnap megint leállt a masina.

 

Amikor a szakszervízes szerelőt kérdeztem, hogy mi lesz ha megint megáll, akkor azt mondta, hogy akkor majd újra kijönnek, és elkezdik próbaképpen cserélgetni az alkatrészeket. Ez valahogy annyira nem tetszik. :(

 

Nincs valakinek tapasztalata, hogy miért csinálja ezt velem a kazán? Mit kellene benne kicserélni, vagy érdemes-e egyáltalán fogalalkozni vele? Lehetséges mérésekkel behatárolni a hiba helyét, vagy tényleg szívnom kell fizetve a drága alakatrészcserék költségeit, amíg meg nem javul?

 

üdv