Stylist Creative Commons License 2007.02.16 0 0 16992

Mindenek előtt Árpapának:

 

"...a dolog többi része nem érdekel..."

 

Igazán örülök, hogy a valóban lényeges, a topic szempontjából releváns ( katonai szállítóhelikopterek felújítása ) részeit a hsz-nek sikerült dekódolnod... :-))

 

HG41 wrote:

 

"...nyerte el a több száz tonna hajtóanyag elszállítására szóló megbízatást."

 

Na ezt már lehet érdemi reakciónak hívni. Most függetlenül attól, hogy a Csiga Kettő mennyire megbízható forrás, egy "üzemanyag-elszállítási" szerződésben én sem látok semmi olyat, amivel _feltétlenül_ túlvállalná magát egy kis 4 milliós alaptőkéjű cégecske. Talán ezért nem említette meg ezt a Magyar Nemzet, vagy a Figyelő.net sem. De én azért ezt nem hoznám azonos plattformra katonai szállítóhelikopterek nagyjavításának képességével. Azt is készséggel elhiszem neked, hogy az illető úr tényleg jó kapcsolatokkal rendelkezik keleten, de ettől mi oldódik meg? Honnan vesz megfelelő méretű üzemcsarnokot? Hozzáértő, szakképzett, sőt, erre specializálódott munkaerőt? Célszerszámokat? A javítás végeztével saját, felelős berepülőpilótát? És még sorolhatnám azokat a feltételeket, amelyek a Dunai Repülőgépgyárban _már_ rendelkezésre állnak! Ismétlem: egy négymilliós alaptőkéjű cég! Az meg gondolom mindenki számára nyilvánvaló, hogy a százmilliós ellentételezésből egy kanyit sem hívhat le, csak a végén, vagy a szerződés ütemezése szerint részletekben. Az üzleti életben nem divat az előleg, pláne nem Állam Bácsinál! Úgyhogy a magam részéről még mindig maradtak kételyeim, de örülök, hogy téged sikerült meggyőzniük! :-))

( Mondjuk  a D. R. vezér "no comment"-je is érdekes, mert "sima" konkurencia harcnál azért nem ez a jellemző, emlékezzetek csak vissza, hogy micsoda üzengetés folyt pl. a Stadler és a Bombardier között a sajtóban a MÁV tender kapcsán! )

Ami pedig a "polidilit" illeti, szerintem a h.sz. abszolút konkrétan szakmai jellegű volt, és egyetlen "jelzős szerkezet" használata még nem indokolna ilyen szankciót, különösen, ha megnézitek azt, hogy szerintem a 17 ezer h.sz. legalább 20 százaléka off topic jellegűnek minősíthető, úgyhogy ennyi már hadd' férjen bele... Mellesleg ha valakit megbántott az a Fletóra használt jelző, ( "kilincsorrú" ) akkor elnézést kérek, nyilván illetlen dolog külső rasszjegyeken élcelődni, végülis nem lehet mindenki Alain Delon! Ahogy mondani szokták: bárcsak ez lenne vele az összes gondunk... :-(( 

Üdv:         

Előzmény: HG4I (16989)