fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.16 0 0 73659

Az átjárhatósági vizsgálat (hsg/hycosy) a kivizsgálás része. Nagyon fontos tudni, hogy egyáltalán átjárhatók-e a petevezetékeid, plusz jobban látni a méhüreget is, amikor feltöltik kontrasztanyaggal, hogy nincs-e valami deformitás. Szóval ez fontos és kihagyhatlan része a meddőségi diagnosztikának. Az összeférhetetlenséget is vizsgálják, ún. post coitalis tesztettel. Azaz megmondják mikor kell eleget tennek házastársi kötelezettségeiteknek ;), és sacc/kb másnap reggel tőled kenetet vesznek a méhnyak környékéről. Ezt megvizsgálva meglehet állapítani, hogy mennyire barátságos vagy ellenséges közeg a te hüvelyváladékod illetve méhnyaknyákod a férjed spermiumai számára.

Ezzel a 30%-os infóval nem tudok mit kezdeni. :) Ugyanis lényeges a spermiumok mennyisége, motilitása, morfológiája. Ha a spermiumszám nem éri el 20millió/ml-t, akkor oligozoospermiáról beszélünk, ha a motilitás 50% alatti, akkor asthenozoospermia a kórkép neve. Nálunk oligo-asthenozoospermia van. Számokra lefordítva ez annyit tesz, hogy 8-10 millió spermából kb a harmada mozog. De legalább alakilag rendben vannak. :)

Mondjuk ha tényleg gond, hogy fizetős inszem vagy TB-re, akkor viszont érdemes lenne alapból egy másik intézetet választani, mert azért szerintem egy kicsit furán venné ki magát, hogy a kivizsgálásokat a Kaáli égisze alatt végeztetitek el, inszemre átmentek egy másik intézetbe, ahol esetleg megismételtetnek vizsgálatokat, mert jobb szeretik a saját eredményeiket elfogadni, és ha nem jönne össze az inszem, akkor vissza a Kaáliba? Szerintem ezen még most rágódjatok egy kicsit, mielőtt belefogtok bármibe is. :)

Előzmény: bobka2006 (73658)