fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73463

Tudod engem a kommunikáció zavarna a legkevésbé, ha ésszerű és nagyjából a többség által elfogadható változást vezetnének be. De nem így van. Az ugye tény, hogy a gyógyszerárak jelentősen megugrottak az ártámogatás csökkentése miatt. Ezt nem tudom, hogyan lehetne úgy kommunikálni, hogy elfogadhatónak tartsam. Nekem a január 15. előtti áron konkrétan 400 ezerbe fáj a következő stimulációm. Ezt szorozd meg 1,5-del. Csak hogy árnyaljam a képet.

De azt sem kommunikációs zavarnak tartom, hogy az államtitkár a két szép barna szemembe mondta el mosolyogva, hogy  a jelenlegi jogszabály szerint az OEP az első élveszületésig, de legfeljebb öt IVF kezelést támogat. Ez nem rossz kommunikáció, hanem vérlázító tájékozatlanság.  

Ha úgy változna a rendszer, hogy ugyan csökkenne a támogatott lehetőségek száma, de kiszélesítenék a kört, hogy ne csak 6500 lombikkezelés történjen egy évben, hanem ennek sokszorosa, mert több pár számára válik elérhető a meddőségi kezelés, akkor nem érdekelne, hogy mit kommunikálnak. Akkor azt mondom, tényleg igazságosabb a rendszer, mert azok számára is hozzáférhetővé válik a program, akik eddig maximum csak kívülről láttak meddőségi intézetet. És igaz, hogy a korábbiakhoz képest elveszítek esetleg két támogatott lehetőséget, de nem kell fizetnem a gyógyszerekért. Akkor akár verhetné a mellét  az egészségügyi tárca, hogy valóban ingyenessé tettük a lombikprogramot. És tennék magasról a kommunikációjukra.

De most nagyon úgy tűnik, hogy csak a fűnyírót sikerült bekapcsolni. Az meg elég zajos egy szerkezet, amellett elég nehéz "kommunikálni".

Előzmény: dtamika (73462)