Volt tüzér Creative Commons License 2007.02.06 0 0 4030

Békeidőben csak a lehetősége volt meg a túlnyomás és a hermetikus elzárkózás kialakításának. A hermetikus vasajtókat csak akkor csukták be, amikor szükség volt rá, vagy gyakorolni kellett. Mert azt is kellett.

Én az időm 60 %-át tisztként is surranóban töltöttem, mert a szolgálati ruhához az járt, aztán meg gyakorlóban lényegesen kényelmesebben lehetett hemperegni a technika alatt, mint bármi más ruhában. A kivétel a tél volt, mert fent a Pilisen mihyelt leesett a hó, rögtön csizmát húztam.

A hajózóknak nemcsak a sorállományhoz képest voltak extra cuccaik, hanem bizonyos dolgaikat még a tábornoki kar sem könnyen tudott megszerezni. A mezei tisztikar meg egyáltalán nem. Volt ennek a népségnek egy juhnappa bőrből készült dzsekije. (bár inkább zakó szabása volt) Azt például csak "H" jelzésű ruházati könyvvel lehetett venni. Az ára akkor is 3 évi egyenruha keret volt. Valamikor a 80-as évek közepén felszabadították, vette is boldog, boldogtalan. Később aztán rájöttünk a felszabadítás okára, hamarosan kivonták a rendszerből. Nekem azóta is megvan, és ha "oldalszögben nem ment volna össze", még mindig tudnám használni.

Előzmény: Volt Katona(Lee) (4029)