___Marvin! Creative Commons License 2007.02.02 0 0 3
Tételezzük fel, hogy a körülményeket tekintve minden a legjobb kerékvágásban halad(t) és miután mindenki számára nyilvánvalóvá vált hogy tévedés történt, a dec. elejei felkerülésemet egy kb. dec. közepei lekerülés követte.

Szuper, de mi van azzal a kb. 10 munkanappal amelyek során a listán díszelegtem?

Oké, nem zártak börtönbe (és milliós kárpótlásra sem számítok), és ha a szabadságjogaimban nem is, attól a jogomtól mégiscsak megfosztottak hogy hitelt vehessek fel az országban. Hogy biztosan amúgy sem akartam volna hitelt felvenni, hiszen sehol egy hitelkérelem? Érdekes módon a jogtalanul börtönbe zárt szerencsétleneknek se érvelt senki úgy hogy: de hiszen egyszer sem jelezték hogy bárhová is szerettek volna menni a cellán kívül. A példa durva, de talán van pici párhuzam. Úgy érzem, jogomban van hitelt felvenni, és ha ebben jogtalanul korlátoznak - márpedig korlátoznak, hiszen a KHR lista pontosan ezért létezik - akkor úgy érzem jogomban van kártérítésre.

Nem?

Ezen kívül, ha léteznek olyan jogi fogalmak mint zaklatás vagy rágalmazás, lehet hogy e kis tévedéssel ezeket is kimerítette a bankom?

Jól jönne pár segítő tanács.

Előzmény: macskamanó (2)