zebra2 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 8580

Erről papolok, mióta itt vagyok a fórumon. Csak szinte állandóan le vagyok torkollva, hogy miért a gyárit propagálom. Egy gyorsan megvett ( cserélt ) gagyi készülék előbb utóbb elveszi a kedvét a kezdő rádiósok komoly százalékának egy életre. Azt hiszik, hogy ilyen a CB-s élet. Pedig nem. Csak nem PACIFIC, PALOMAR, LAFAYATTE, stb. márkákkal kell kezdeni. Ugyanez az antenna fronton is a helyzet. Drótantenna, pecabotantenna, egyébb házigyártású vacak bevállhat. Ha aki csinálja, az valamennyire is ért a rádiótechnikához. Akinek semmi ezirányú előképzettsége ( nem feltétlenül szakirányú iskolára gondolok ), az szinte biztos, hogy eljut ide, ahová te kerültél.

Sajnos ez egy ilyen hobby. Minimális befektetés és persze előzetes kérdezgetés nélkül nemigen fog neked komolyabb örömöt okozni.

Ezért célszerű gyári dolgokkal próbálkozni. Nem feltétlenül kel, hogy mindenből a legdrábábbal és vadiújat vegyél. De gyárit! Ha ez megvan és minimálisan hozzáértő személy ( akár te is, ha érted a lényeget ) beüzemeli ezeket neked, akkor fog tudni csak örömet okozni neked a szetted.

Már a Pacival is voltak kisebb sikerélményeid. Normálisabb márkájú, megfelelően szervizelt készülékkel ezek hamar elhalványulnak majd. Jó értelemben.

Üdv.: zebra

 

ps.:

Mellesleg nálam is már a kapuban elkezdődik egy kis motozás. Mármint hogy mit is akar behozni a kuncsaft a házba. Fenti, nagybetűvel szedett márkák általában a kapun belül nem is kerülnek. :)

Előzmény: Bundás86 (8579)