nusa-szegedről Creative Commons License 2007.01.20 0 0 8478

Boqbek (8754)

Príma!

A szomszéd néni vágni fogja a témát. Míg arra vártam, hogy jelentkezel, megtaláltam a minta leírását: furgeujjak.atw.hu / horgolások / ír csipke, 1. minta. Olyan részletesen van lerajzolva, hogy le a kalappal. Csak nyugodtan, lassan.

Elővettem egy aranytartalékot, és mondom, én hogyan csináltam: Lisa kötőfonalból  3-as horgolótűvel, a virág átmérője cca. 10cm. lett, de ez, a pálcák nagyságától és a sziromsoroktól függ. Én tömött közepét csináltam: öt láncszemből gyűrű, ebbe 12 hamis pálca, ebből hat szirom lesz. Minden második hamis pálcába öt láncszem (ez a szirmok alapja) Minden öt láncszembe, hat, egy -ráhajtásos pálca kerül és kész az első sziromsor. Jön a következő: előrenyomom a kész szirmot és a háta mögött öt láncszemből megcsinálom a következő szirom alapját, de ebbe már, hat  két -ráhajtásos pálca kerül, és így tovább. Ajánlom, hogy különböző színű legyen a közepe és a szirom sorok, mind, mert úgy nagyon látványos és vidám.

Én is néni vagyok. Én is három gyereket neveltem (?!) és az imamalom anyák közé tartozom. Ismered: Mindent „szájba rág”, és csak mondja, mondja.

Tehát, munkára fel, sok sikert!

 Ha valami elbizonytalanít, itt vagyok térdelőrajtban, kérdezz, és én majd, csak mondom, mondom…