eguzki Creative Commons License 2007.01.17 0 0 63

A Flight 19 bizonyára az egyik legismertebb eset a sok közül. A tényeket bizonyára sokan ismerik, legalábbis azok biztosan, akik érdeklődnek az efféle dolgok iránt.

1986-ban, miközben a szerencsétlenül járt Challenger roncsai után kutattak a tengerben, egy Avenger maradványaira bukkantak. Négy évvel később Jon Myer aki a repülés történetének kutatója, lemerült a roncshoz, és meggyőződésévé vált, hogy az Avenger az egyik eltűnt a Flight-19-es repülőrajból. Sajnos azonban semmilyen azonosításra alkalmas bizonyítékot nem tudott felmutatni. 1992-ben további roncsdarabokat is találtak, de semmilyen értékelhető nyom nem került elő, ami igazolhatta volna, hogy az ominózus Avengerekről lenne szó. 1991-ben Florida partjainál öt Avenger maradványaira leltek. Sajnos azonban a motorszámok azt mutatták, hogy azok nem lehetnek az 1945-ben eltűnt gépek roncsai. Mind az öt különböző időpontokban járt szerencsétlenül, és csak a vakvéletlen okozta, hogy egymáshoz nagyon közel süllyedetk a fenékre.

Az elmúlt évtizedekben számtalanszor fésülték át a floridai partok menti vizeket messze keletre az Atlanti-óceánon; sok repülőgép darabjai kerültek elő, de ezek nem bizonyultak számottevőnek.