Cifu Creative Commons License 2007.01.10 0 0 16071
Ezt a hírt a következők fényében kell olvasni:

-Az US ARMY az elmúlt 20 évben már legalább négy programot indított a gyalogság felszerelésének modernizálására, ebből kettő úgy tünt el a sötétben, hogy már senki sem emlékszik rájuk, pedig szép összegeket vertek el rájuk.
-A másik kettő sem járt jobban, mert ha azt mondom Land Warrior, vagy Objective Force Warrior / Future Force Warrior, mindenkiben legfeljebb ködös képek jönnek elő, olyan beállított képekről, ahol katonák olyan M4-essel pózolnak, amelyre egy méretes kamerát aplikáltak, meg egy feketére festett robotzsaru szerű emberről, amelynek a sisakja sem átlátszó kívülről, és a fegyvere leginkább egy jelzőpisztolyra emlékeztet (más nincs is nála).
-A gyakorlati helyzet ezzel szemben az, hogy még a katonák többségénél még mindig nincs rádió. Majd lesz. Igérik.
-Persze a Land Warrior-nál már lehetne azzal érvelni, hogy kérem szépen, nemrég elkezdték rendszeresíteni, már egy Stryker Brigade szinte teljesen fel lett szerelve vele. Mindenkin GPS, rádió, sőt, a fegyveren kamera és a sisakon egyszemes kijelző. Itt a jövő. De elúszott. Az US ARMY évek óta küzd az FCS (Future Combat System) program pénzéért. Ebbe az egyetlen hatalmas programban mindent összeboronáltak. Új fegyver (XM-29, aztán XM-8, majd most a kutya tudja mit találnak ki), új harcjárművek (bár még nem tudni, hogy lánctalpas vagy gumikerekes lesz-e), új rádiók (bár a gyalogosoknak szánt példányok történetesen nem tudták a kört négyszögesíteni, és nem tudtak egyetlen nagyobb mobiltelefon méretében minden létező frekvenciatartományt lefedni), új tüzérségi eszközök (csöves és rakétatüzérség egyaránt) és a többi. Eredetileg 90 milliárdra saccolták. Lett belőle 120. Aztán 160. Mostmár a szkeptikusok szerint bőven 300 milliárd felett lesz az FCS az US ARMY-nak 2020-ig. A Republikánusok is nekiáltak már az utóbbi időben harcolni ellene, mert azért ami sok az sok. De nemrég a Demokraták megszerezték az alsó és a felső házat is. Úgyhogy az US ARMY elkezdte a csonkolásos amputációt. Az egyik első áldozat a Land Warrior lett, ami 8 milliárd dollárral vette ki a részét az FCS-ből. Szóval az alant leírtakból az amerikai katonák valószinüleg nem sokat fognak látni 2010-ben még.

Talán odáig eljutnak, hogy mindegyiknek lesz rádiója. :)
Előzmény: Stylist (16041)