Stylist Creative Commons License 2007.01.09 0 0 15996

"Ezekből én buta kis civil azt gondolom, hogy ha 14 gépünk van, az tök mindegy milyen gyártmányú, színű és alakú, csak békefeladatok végrehajtására elegendőek.
Erre meg a 29-esek tökéletesen alkalmasak amíg tudnak repülni."

 

Kevesled a 14 gépet? A Fulcrum-okból kemény hat darab (!) volt üzemképes, de ez tavaly nyári adat, azóta nyilván sokat javult a helyzet... :-)) A Légierő parancsnokság örülhet, mint majom a f@szának, ha ez a pár gép kihúzza addig, amíg a Gripenek végre átveszik az éles szolgálatot. Ha ezek után még mindig úgy látod, hogy az új gépekre kiírt tender túl korai volt, hááát, nem tudom...

 

"De akkor sem kisérletinyúl Gripenekre, amelyek a legelső 4ik gen gépek, 10-15 évvel öregebb konstrukciók mint monnyuk a Eurofighter. Amit ugye az osztrákok vettek az eredetileg beharangozott Gripenek helyett."

 

A Typhoon-ok úgy gyenge 40%-al drágábbak csak a Gripeneknél, pedig azokat is alig bírjuk törleszteni. Különben meg egyrészt az osztrákok döntésében az is szerepet játszott, hogy volt valami vitájuk a SAAB konzorciummal a Drakenek felújításával kapcsolatban. Másrészt sokadszor írom le, ( korábban Python-nak ) hogy teljesen mások az anyagi lehetőségeink, mint nekik. Hogy egyszerű példával éljek: van egy szomszédom: épp most vett egy új Opel Astrát, ráadásul részletre. Az állatja, pedig tudhatná, hogy Demján Sándor meg Széles Gábor is S600 Mercedest vettek, ami sokkal korszerűbb, és ezzel a hülye részletfizetéssel sem szaroznak... :-))

Üdv:

 
  

Előzmény: M.I. (15993)