madarbarat Creative Commons License 2007.01.04 0 0 46

Kedves MOTAV!

Hát ez nem egy kérdés, nem is egy címszó a lexikonban, hanem egy kis kóricálás. A lexikon már ilyen, hogy szavakra kell benne keresni.

nekem az ének szó ugrott be a téma kapcsán, s a e-betűs fájlban a word keresője a sok ének között az első ide vonatkozó éneket az előénekes címszóban prezentálta:

 

előénekes: elsősorban a →füttykanárisok körében alkalmazott szakkifejezés, mellyel kiváló mesterdalnokukat illetik.

Ez a füttyképességét tekintve rendkívüli tehetség, pontosabban mesterdalnok szólista a változatos, a füttyversenyeken előírásos strófákat, és az egyéni dallamait szinte szünet nélkül fújja, s a koncertjeivel segítségére van a tenyésztőnek a fiatal madarak énekkészsége tökéletesítésében.

 

A kérdéseid közül egyre máris érkezik valami: mesterdalnokra vágysz, előénekesre, de feltételezem, előénekesét senki nem fogja neked eladni.

A másik használható információ a nyíllal jelzett füttykanári - ez a CD-n kereszthivatkozás lesz, vagyis rákattintva azonnak feltárul előtted az a szócikk.

De én még előtte megkeresem a lexikon e-betűjében az éneket, mert ott is kell lennie valaminek. azt majd a következő "levelemben", úgy 5 perc múlva átadom. 

Előzmény: motav (44)