szysssz Creative Commons License 2007.01.03 0 1 6

A topik tetszik!

Egy baj van vele, hogy Brazília nem a térség gasztronómiai reprezentánsa (ezt a címet Mexikó korábban már megszerezte), így kevés speciális étel leírás található.

 

Találtam egy  receptet (gesztenyével töltött csirke), azt leírom:

2,5 dl fehérbor, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, 1kk só,1-1 ek apróra vágott petrezselyem és snidling, v zöldhagyma. Az összetevőkből páclevet készítünk, beleteszünk 1 kg-os csirkét és legalább 1 napig - időnként megforgatva hűvös helyen tartunk.

A csirke szívét, zúzáját és máját apróra vágva vajon megpároljuk. hozzáadunk 1-1 csipet sót, borsot, szerecsendiót és 25 dkg nem édesített gesztenyepürét.

A csirkét kivesszük a pácból, szárazra töröljük és megtöltjük a gesztenyés masszával. Néhány szelet angolszalonnát teszünk rá körben és alufóliába csomagoljuk. Bő félórai sütés után a csomagolást eltávolítva szép pirosra sütjük.