madarbarat Creative Commons License 2006.12.30 0 0 17

Kedves MAD ÁRKA!

A lexikon mint olyan természetesen soha nem rendelkezik TARTALOMJEGYZÉKKEL. A dolog természetéből adódóan a címszavak abc-rendben követik egymást, s a hozzájuk tartozó szócikk adja a címszó magyarázatát.

Mondjuk a csuriról akar megtudni valamit, akkor azt a csöves sarlósfecske és a csúfolórigófélék között találja meg a következőképpen:

"csuri (nép.): →házi veréb (Passer domesticus). "

Mégis köszönöm a kérdését, mert ez lehetőséget kínál egy kis hencegésre: a MADÁRBARÁT-LEXIKON ebből a szempontból is különleges, mert Szőcs Béla barátom a keresőprogramhoz már kigyűjtötte a címszavak jegyzékét, s ha úgy tetszik, azt tekinthetjük tartalomjegyzéknek. Sajnos azt a jegyzéket nem áll módomban itt megadni, mert elég hosszú: több mint 18 000 címszó, következésképpen több, mint 18 000 szócikk található a lexikonban.

Ha könyv (A/4) formátumban próbálja elképzelni, akkor a 4526 oldalnyi terjedelem bőven kitesz 10 kötetnyit, s jókora helyet foglalna el a polcán. Amikor Rácz Sanyi barátom megkapta a musztert, nem véletlenül írta, hogy ha könyvformában küldtem volna el neki, akkor talicska is kellett volna hozzá, mert annyi és fegyveres őrség is, mert olyan értékes.

Remélem a válasz kielégíti, ha mégsem, állok további rendelkezésére. 

Előzmény: Mad árka (15)