monor-21 Creative Commons License 2006.12.28 0 0 15517

Szellemre nem reafgálok mert félek a szellemektől.

 

Viszont aki szerint 1981-től (lehet, hogy előbbről is) a Magyar Honvédségben fogság büntetést kaphatott katona csikkért, azt inkább tekintem hangulatjavítónak, mint visszaemlékezőnek.

 

Függetlenül attól, hogy ilyen megtörténhetett, mint ahogy bizonyára volt feleséggyilkos tiszt is, mégsem azt emelném ki a tisztek leírásakor, hogy jellemzőjük az volt, gyilkolták a feleségüket.

 

Már 1988-tól nulla forintban állapították meg az őrkertek, a felvezető utak, sokszor a kerítések, őrbódék, stb. éves karbantartási költségét.

 

ha jött egy fejes és a kapunál álló fakabátot újra kellett festeni, akkor a gépjárműjavító festékből festettünk, max. nem festettünk le vagy át pár autót.

 

Az, hogy legyen rend egy laktanyában, alapkövetelmény.

A rendhez szükséges alapfeltételek pedig már 1981-től hiányoztak.

 

Onnan kezdve sumákoltunk.

 

Karcolással is lehetett őrizni, látás nékül is lehetett őrizni és még örségben elalvásért se nagyon járt fogda, nemhogy csikkért.

 

Egyik helyen pattogtunk a katonával, a másik helyen meg 100 méter szakaszon nem volt kerítés a laktanyán.

 

A harcolók vagy csak kiképzésen lévők követelték a jussukat, de havi 15-20, 1996 után pedig havi 25-40 (nem elirás) fogadást kellett rendezni a laktanyában amihez nem adtak se pénzt, se anyagot, persze, hogy azokéból vettük el, akik kúsztak másztak a harctéren.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: tuzer (15515)