toloba Creative Commons License 2006.12.27 0 0 454
Kövér: "ennek a bandának semmi sem számít"

2006-12-27 12:50:37

Nagyon gyorsan beletörődött a társadalom abba, hogy a magyar demokrácia a kezdetektől fogva az elitek egyezkedésén nyugvó, szűk körű kis játszma, és még azokon a területeken sem érezték úgy a polgárok, hogy nekik dolguk lenne a demokrácia működtetése, ahol talán könnyebb lett volna - nyilatkozta az Echo Tv-nek Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke. Az interjúból a Magyar Hírlap közölt részleteket.

A politikus úgy véli, hogy a Fidesz megpróbálta közel vinni az emberekhez a politikát: felkelteni bennük az az érzést, hogy sorsuk nem csak a politikusok kezében van. "Megválasztanak négy évre 386 parlamenti képviselőt, aztán a kutya nem ugatja meg őket, azt csinálnak, amit akarnak, hanem igenis nekik van lehetőségük, joguk arra, hogy naponta számon kérjék őket. De nemhogy erősödött volna a demokrácia gyökérzete, hanem pont fordítva, sorvad. Az emberek arra rendezkedtek be, hogy igen, rossz, hazudnak, meglopnak bennünket, a prést a fejünkre teszik, de csak rosszabb ne legyen. Majd túléljük valahogy. És szerintem most tavasszal el fogunk jutni oda, hogy nagyon sok embernek szembe kell néznie azzal, hogy egzisztenciálisan nincs hova hátrálnia. El fogják veszíteni a munkahelyüket, megélhetésüket, ha a munkahelyük megmarad, a jövedelmük drasztikusan csökkenni fog" - vélekedett az interjúban az ellenzéki politikus.

Kövér - tőle megszokott stílusában - ostorozta a jelenlegi kormánykoalíciót. Az ellenzéki vezető szerint a hatalmon lévő garnitúra "látómezejének középpontjában a haszonszerzés áll". "De mondhattam volna úgy is: a lopás" - tette hozzá a politikus, aki szerint a Financial Times cikke téved, mert semmilyen reformról nincs szó. "Egyrészt az általuk földuzzasztott költségvetési hiány kezelésére szolgáló primitív pénzbehajtás, amit reformnak álcáznak, másrészről pedig a haszonszerzés. Ingatlanbiznisz, legyen szó egészségügyről vagy kormányzati negyedről" - vélte Kövér László, aki szerint "ennek a bandának semmi sem számít".

"Szó sincs itt az egészségügy hatékonyabbá tételéről, le kell rabolni azokat a milliárdokat érő ingatlanokat, amelyek még elérhetők" - fogalmazott a Fidesz politikusa, aki annyi engedményt tett, hogy az ország érdekét szolgáló ügyekben hajlandóak az "MSZP-s garnitúrával egyezkedni", de a kormányfőt továbbra is nemkívánatos személynek tekintik. (Magyar Hírlap)

http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=155431&fr=hk