Altamara Creative Commons License 2006.12.23 0 0 12
PIRAMIS SZELET

Hozzavalok:
Ostyalap (kis török elelmiszerboltban szoktam beszerezni)
Tesztahoz:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojas
keves kakaopor
kis sütöpor
Kremhez:
25 dkg kristalycukor
1 van. cukor
6 evökanal liszt
6 dl tej
kakaopor
25 dkg margarin

Elöször felszabjuk az ostyalapot hosszaban kb.7-8 cmes csikokra. Szükseg lesz 4szer 3db savra a piramishoz.
Tehat a tesztahoz valokbol gyurunk egy linzertesztat, elfelezzük, felehez kakaoport adunk. Kisodrunk mindket szinböl 12-12 kb. ceruzavastagsagu az ostyaval megegyezö hosszusagu rudat (en mindig többet arra az estre, ha esetleg eltörne a kesz rudacska) es kisütjük plehen.
A kremhez a 6 dl tejet a 6 ek. liszttel es a cukrokkal csomomentes sürü peppe fözzük. Ha kihült, habosra összedolgozzuk a margarinnal. Itt is felezünk, felebe kakao megy.
Most jön az összeallitas, lefektetünk egy sav ostyat, rakennünk vekony reteg feher kremet, rafektetünk 3 kakaos rudat, tovabb kenjük feherrel, rafektetünk 2 kakaos rudat, kenünk, vegül egy rud. Egy piramis format kell kapjunk. Az oldalait beboritjuk ostyaval es kesz a mü. Ugyanezt megcsinaljuk megegyszer feherböl, majd meg ketszer, de szinvaltassal.
Hütöben kell tartani, akkor könnyen szeletelhetö marad. Ja es jo minösegü csokival is be lehet vonni, csak akkor az ostya egy kicsit meg fog puhulni.

Remelem erthetöen firkaltam le, es lesz aki kiprobalja.