Cleomónika Creative Commons License 2006.12.14 0 0 41

Sziasztok!

 

Sajnos tegnap, hajnali 3-kor halt meg a szeretett vadászgörényünk, Cleo, aki 2001. április 28-án született. Születése pillanatától az anyukájával együtt mi neveltük, s 2 testvérével együtt családtagként szeretjük őket. Az anyjuk 2002-ben hirtelen meghalt. Mindenképpen szerettük volna méltóan olyan helyre eltemetni, ahol halála után is a közelünkben marad, de sajnos lakótelepen lakunk, így a közelünkben egy közterületen helyeztük el örök nyugalomra, de közegészségügyi okokból  nem helyezhetünk virágot a sírjára.

Cleo az utolsó hónapban rengeteget szenvedett, súlyos vesebeteg volt. Gondos orvosi (Dr. Varga József és csapata a Család utcai rendelőben) ellátás és a mi ápolásunk ellenére sajnos bekövetkezett a nemvárt esemény, amit mi nehezen dolgoztunk fel. Tanulva az anyjuk temetésének gondjából, úgy döntöttünk, hogy elhamvasztatjuk, majd a szobámban (ahol legtöbb idejét töltötte) helyezzük örök nyugalomra, ahol mindig velünk lesz, és bármikor tehetünk neki gyertyát, virágot megemlékezésünk jeléül.

Az interneten keresztül jutottunk el Balogh Csabához, aki kisállathamvasztással foglalkozik.  Reggel, miután lelkileg összeszedtük magunkat, felhívtuk. Már a telefonon keresztül is nagyon kedvesnek, együttérzőnek tünt. Korrekt tájékoztatást adott a hamvasztás egész menetéről. Miután mi nem tudtunk lemenni Szegedre, így őt hívtuk fel Pestre egy megbeszélt helyre. Nagyon tetszett, hogy a hírdetésében szereplő (www. kisallathamv.extra.hu) 12 órán belüli hamvasztást betartotta. Az egész hamvasztás nagyon méltóságteljes, együttérző volt, amiért mindig hálásak leszünk. Mialatt felfűtötte a kemencét, hozott mécsest, képkeretet, és elég időt hagyott a búcsúzásra, nem sürgetett! A hamvasztás alatt végig ott állt mellettünk a nagy hidegben, próbált vigasztalni, és a kedvencünkről beszélgettünk, mintegy megemlékezve róla. A hamvasztás végén kiválaszthattuk az urnát, amibe az összes hamvat beletette.

Ha egyszer eljön a nemvárt nap, akkor ha méltó megemlékezést szeretnétek kedvenceteknek, nagyon ajánlom Balogh Csaba mobil hamvasztását.