Törölt nick Creative Commons License 2006.12.13 0 0 6815

Ja, a 44 vegi tamadas tenyleg nem volt siker, viszont nem is probalkoztak akkora erokkel. Az egyik felszabaditott porosz kisvaros tele volt lemeszarolt civilekkel... :-(

 

A nemetek reszben az ellenfeleik hulyesege es tapasztalatlansaga miatt tudtak olyan sikeresek lenni. Az oroszoknak a masodik vilaghaboru legmodernebb harcaszati elveit es eljarasait mesterfokon ismero, tapasztalt nemetekkel kellett harcolniuk, a nemeteknek meg tapasztalatlan es tobbnyire elso vilaghaborus doktrinak alapjan kikepzett es azokat alkalmazo (sot neha azt is rosszul alkalmazo) seregekkel. Ez azert eleg nagy reszben magyarazza a kulonbseget. 

 

Az oroszok raadasul a tisztikarukat szinte teljesen elvesztettek 41-ben, a nemetek csak fokozatosan vesztettek el, igy - bar a szinvonal naluk is folyamatosan romlott - nekik vegig maradtak jol kepzett tisztjeik, tiszthelyetteseik alacsony szinten is. Marpedig a legfontosabb a tiszti- es tiszthelyettesi kar, foleg alacsony szinten.

 

A Krimmel kapcsolatban igazad van, de azert akkor is sokkolo volt valamennyire (foleg a romanoknak), hogy az oroszok konnyuszerrel elfoglaltak a Krimet.

Előzmény: Of (6813)