Mungo Creative Commons License 2006.12.10 0 0 27295

Most kérdezem én tőled hogy szerinted nem épp ez árulja el hogy melyik rendszer került gyorsításra ill. melyik rendszerben kontrahálódtak a hosszak ( ami megadja a nyugalmi hosszak "megfigyelőfüggetlen arányát" ) ?
ha nem ugyanazon rendszeren alkalmazunk gyorsítást szerinted akkor is ugyanezen megfigyelő koordinátaértékek kerültek volna feljegyzésre ?


Próbáld meg eljátszani ugyanezt egy régebben már felhozott példa alapján:
Legyen a két rúd, az egyszerűség kedvéért az egyik piros a másik kék. A két rúd haladjon egymással szembe és az óráik szinkronizálásához használjuk azt az eseményt, hogy amikor a két rúd eleje egymagasságba ér, akkor történik egy rövid idejű fényfelvillanás. A rudakon elhelyezett órákat úgy állítottuk be, hogy a fényjel észlelésekor éppen azt az időt mutassa, ami a fényjel futási ideje volt az adott rendszerben és a fényjel hatására "azonnal" elindulnak.
Most vizsgáld az óra állásokat és a rúdvégek helyzetét, a különböző időpontokban a kék illetve a piros rúd rendszeréből.
Ha ebből ki tudod okumulálni, hogy melyik rudat milyen gyorsítások érték korábbi életükben, akkor meggyőzhetsz erről a dologról, de ha további előfeltevéseket kell tenni, akkor nem. :o)))

Előzmény: Adi001 (27290)