edesviz Creative Commons License 2006.12.08 0 0 99
Szia,
"Egyébként már a Biblia is megmondta, hogy ne homokra, hanem sziklára épísd házad (várad) - a sziklavárak ellen a kor bányászati módszereivel csak nagyon ritkán volt alkalmazható az akna (rendkívül időigényes). A felvidéki hegyormokon lévő várak ellen a leginkább alkalmazott módszer az ostromzár (kiéheztetés, szomjaztatás volt) - azért a rend kedvéért néha ágyúzgattak kicsit. Ezekről is regélhettek :)" - írtad.

De nem akarlak elkeseríteni, robbanó anyag nélkül is a Sánta Timur végig dúlta az egész Kaukázust, akár volt vár akár nem. Némi akna munka is volt benne. Ha nem hiszed, keresd a "Hegyek Urát". A mérték a támadók létszáma, és anyagi erejében rejlik, és az elhatározottságban. Timur pedig konok volt, ha bosszút akart állni.

A Győri kapu berobbantás, már Tatán, és Pesten gyakorolt eset ( vagy Pest volt az utolsó) volt, ahol a lényeg egy cselt vető ártatatlan beöltözött apró mag robbantja a kaput, és a robbantásra időzitett addig rejtett roham alakulat (mezei huszárok) végzi el a véres munkát. Lényeg a pontosság, meglepetés, pontos időzítés, a legkisebb tévesztés évekre vetheti vissza a támadó sereget. Valami Pállfi név rémlik hozzá.

Édesviz
Előzmény: showtimes (98)