advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.12.08 0 0 11087

 Semmi baj, valóban jogállamban élünk, és valóban jogunkban áll nem egyetérteni. Az én értékrendem meg iszonyat távol áll a kommunizmustól, olyat sem írtam, hogy a brókert meg spekulánst bottal kellene üldözni, megfér a nap alatt, de személy szerint nem tartom tisztességes, becsületes és értékteremtő tevékenységnek. 

 Megjegyzem, hál' Istennek igen sokan vannak ezzel így, mert ha a spekulációval keresett könnyű pénz vonzana mindenkit, akkor semmilyen érték nem jönne létre e világon.

 Az állam egyik feladata a társadalmi igazságosságot szolgáló újraelosztás, és a szociális transzfereken élősködők valóban herék. A mindenféle tőzsdeguruk-befektetési tanácsadók és hasonlók 80%-a pedig ha nem is here, de szélhámos, az emberi mohóság vámszedője. Persze amíg l@szar van, légy is van, ez már csak ilyen dolog.

 Megértem, hogy ha valaki, aki alapvetően efféle tevékenységből él igen rossz néven veszi, ha leszólják, de akkor is ez a véleményem. Tudod tanítottam Közgázon és BME-n, csekélyke rálátásom van arra, mit csinál egy tervezőmérnök, egy kutató fizikus, meg mit egy átlagos közgazdász, üzletkötő, bróker, vagy akár vállalati menedzser.

 És hadd legyen meg a magánvéleményem ezek után arról, hogy melyiket tartom magasabbrendű, komolyabb, értékteremtő tevékenységnek, és melyiket közönséges szélhámosságnak.

Előzmény: Első Polgár (11085)