Törölt nick Creative Commons License 2006.12.07 0 0 11075

Ha ennyire hiszel a piacban, akkor mi a bajod a tozsdevel? Minel tobben spekulalnak, minel nagyobb a piac, annal nehezebb penzt keresni bennfentes informacioval. Egyszeruen a tozsde annyira likvid, hogy minden hatekonytalansagot sokkal konnyebb le trade-elni, mint egy illikvid piacon. A biztosito vagy a bank becsaphat teged, mert bennfentes informacioi vannak, de a piac mar nem csaphat be, egy likvid piacon a piaci ar maga oriasi informaciot tartalmaz (foleg az opcios piac).

 

Az illikvid francia tozsden konnyen megegetheted magad a bennfentesek miatt, az USA-ban viszont csak a sajat hulyesegedet okolhatod, mivel a rendkivul szuk opcios piacon azonnal latszik, hogy a piac mit gondol a helyzetrol! Latod, hogy hova es mekkora osztalekot araznak be, mikor varhatok az arfolyamot befolyasolo bejelentesek, perek eredmenyei, stb. stb. Pusztan az arakbol! A market makerek kb. a spread-et kereshetik meg (ami nagyjabol a penzvaltok profitjaval egyezik meg).

 

(Erdekes, a penzvalto valos gazdasagi tevekenyseget vegez? Hiszen mast se csinal, mint vesz meg elad penzt, nem is valos termeket...)

Előzmény: Fulika (11058)