.:tetyo:. Creative Commons License 2006.12.06 0 0 1142
Szerintem ragaszkodik hozzá, mert:
˝A foglalkoztató a külföldi magyarországi munkavállalásának meghiúsulását, valamint a foglalkoztatás - engedély lejárta előtti - megszűnését 5 napon belül köteles bejelenteni az engedélyező munkaügyi központnak. Ennek elmaradása rendbírság kiszabását vonja maga után. A bejelentés a külföldi adatait, a foglalkoztatás kezdő és befejező időpontját, a külföldi által ellátott munkakört, valamint az engedély számát tartalmazza
(8/1999. (XI.10) SzCsM rendelet 14. § 1-2 bekezdés)˝

Ezt írja a munkavállalási engedélyemen. Amúgy is halálra parázták magukat ok nélkül amiatt, hogy jajj majd milyen ellenőrzések lesznek amiért foglalkoztatnak (nem is tom hány millió hivatalt sorolgattak)...szóval ezek ismeretében a napnál is világosabb mit fog tenni a munkáltató.

A munka megszűnésétől számítva én úgy gondolom, hogy nincs létjogosultsága annak, hogy törvényszerűen magyarországon tartózkodhassak...most akkor biztos, hogy várjak a bevándorlási hivatal tájékoztatójára?
Arra is gondoltam, hogy felhivom őket, de akkor meg úgyis azt mondják amit mondaniuk kell vagy még annál is erősebbet, nemhogy segítsenek bármiben is.
Előzmény: marosi.pal (1141)