DLala Creative Commons License 2006.12.06 0 0 67
Abszolút egyetértek.
Ez az anonim műfaj nekem is böki a csőröm.
Én is ugyanúgy vállalom a nevem és minden hozzászólásomat.

És én is attól tartok, hogy ha egyesek moderátori jogokhoz jutnak, azzal vissza fognak élni. Már a közlekmodiknál is hosszú téma volt ez, ott sem sikerült erre a problémára gyógyírt találni, mert igenis ott is előfordult.

Két korrekt megoldás létezik.
1. Azt a fórumot ahol az ember fórumozik, nem moderálja. A közlekedéses moderáljon kultúrát, cserébe a kultúros közlekedést. Például. Így sokkal inkább biztosítható a pártatlanság.
Ez a megoldás vélhetően erősebb moderációt, a moderáció részéről kisebb toleranciaszintet eredményez, szabálykövetést stb.
2. Igenis mindenki ismerhesse meg a modikat (nem a főmodikról beszéltem, akik politikát is moderálnak) akár IRL is, így azok, akik IRL is ki tudják vívni maguknak a tekintélyt, azok szavára majd hallgat a közösség, béke lesz és nyugalom.
Ez a megoldás lazább, megengedőbb moderációt eredményez a sok IRL ismeretség miatt, lehet, hogy a nyelvezet kissé húzósabb lesz de a hangulat biztosan jobb.

Harmadik jó megoldás nincs. A jelenlegi helyzet prolongálása alsóbb szintre az égvilágon semmit nem fog megoldani. Rövid időn belül úgyis meg kell majd jelennie Operatornak vagy Wágner úrnak, mert maga az alap probléma nem lett megoldva.

Még egy meglátás. A vasutas és a tömegközlekedéses csoport között igen nagy az átfedés. És a problémák is ugyanúgy átfednek. Többek között ezért is azt javaslom, hogy a problémát a Közlekedés fórumcsoport egészére nézve kell rendezni.

Uff.
Előzmény: koller andor (62)