Klaus Matefi Creative Commons License 2006.12.01 0 0 284


Rengeteg könyv jelent meg már a Templomosok körüli rejtélyek "megoldásával" próbálkozva. Igen keresettek ezek a könyvpiacon, hatalmas összegeket áldoznak a titkok után szomjas olvasók erre a célra, de mindeddig üres marokkal kellett távozniuk!
Ha valamelyik középkori szervezettel érdemes behatóbban foglalkozni, akkor az a Templomosok!

Hatalmas vagyonukat az Ószöv. kamattörvényére bazírozva, pápai támogatás mellett szerezték. Kizárólag csak a pápának tartoztak engedelmességgel!

Aránylag rövid idö alatt egész Európát teljesen eladósították. A nemesség és az uralkodók anyagilag szisztematikusan függövé váltak, kincstáraik is a Templomosok kezelése alá kerültek. Nem véletlenül hívták öket "Krisztus bankárainak"!

De miért is nem "Jézus bankárainak" titulálták öket?
Mert Jézus nem azonos Krisztussal!

Hogy lehetett, hogy a pápa a történelemben elöször, egy katolikus rendnek kamatüzleteket engedélyezett, ami minden katolikus számára tilos volt?

A templomosok hivatalosan szedtek tetemes kamatokat az óriási mennyiségben kölcsönzött pénzekért, visszafizetés késedelme esetén akár 60%-ra rugott a kamat évenként!

Milyen oknál fogva tehetett kivételt a pápa, egy újonnan megalakult renddel szemben, egy olyan tevékenység folytatásának engedélyezésénél, ami teljesen ellentmond az Újszövetség tanításainak?

Esetlegesen egy olyan dologra jöttek rá a Templomosok, amivel sakkban tudták tartani az egész egyházi vezetést, a pápával az élen?

Ha igen, mi lehetett az?

Találhattak Jeruzsálemben valamit, ami kapcsolatba hozható volt Jézus történetével, és ami esetleg megremegtette volna a katolikus egyház alapjainak a tanait, ha nyilvánosságra kerül?

A Templomos Rend hivatalosan közzétett megalakulásának az éve 1118.

Ennek ellenére a szorgalmas kutató rábukkan egy kis szerencsével olyan áruló adatokra, melyek a köztudatba vitt hivatalos adatokat kézböl megcáfolják!


http://www.tempelritterorden.de/veranstaltung/veran2004.html
Von Freitagabend bis Sonntagmittag hielt der Ordo Militiae Christi Templi Hierosolymitani seine erstes Symposium für Ritter, Ehrendamen und einige andere Ordensbrüder in Fröndenberg ab.
Hier zeigte nun General - Großprior Werner Rind in einem packenden Vortrag über den Weg der Templer von 1114 bis 2004 die Geschichte unseres Ordens vom Beginn bis zur Gegenwart auf.
--Péntek estétöl vasárnap délig tartotta az Ordo Militiae Christi Templi Hierosolymitani az elsö szükebb körü tudományos tanácskozását lovagok és úrhölgyek és egyes más rendtestvérek részére Frönbergben.
Werner Rind General - Großprior egy érdekes elöadást tartott a Templomosok útjáról 1114 - 2004-ig, a rend történetének kezdetétöl napjainkig!
--

A fenti idézet fotója