hannaharendt Creative Commons License 2006.11.29 0 0 13357
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, teljesen kezdőként:) Jólnevelt panelcsaládból nemrégiben váltottunk családiházas családmodellre, ahol rögtön a fűtés kicserélésével kellett kezdenünk, így most központi fűtésünk van. (Gáz/lapradiátor/programozható termosztát.) Mivel mind a kialakítás során, mind azóta folyamatosd nézeteltérésünk volt a kivitelezővel, és semmi problémánkat nem orvosolt, már nem is fordulok hozzá.

A lényeg: nagyon nagyon különbség van az egyes helyiségek hőmérséklete között. A kivitelező szerint a radiátorok mérete megfelel a légtérnek. Azt mondták korábban, hogy a melegebb helyiségek radiátorait folytsam vissza, és így nagyjából egál lesz. Ezzel nem lesz nagyobb a fűtésköltségem? Illetve javasolták, hogy szereltessek fel termofejet. Erről például azt sem tudom, hogy mire jó, mit csinál? Ezen kívül szerintem a termosztát is csal, többet mutat, mint amit a hagyományos hőmérővel mérünk.

Én tulajsonképpen anniyt szeretnék cska, hogy lege legyen, mindez ne kerüljön többe abbál, mint amenniybe muszáj, hogy kerüljön, és lehetőség szerint az egyes helyiségeket én tudjam szabályozni, és ne csak úgy alakuljanak ki egyes hőmérsékletek.

Láthatóan nagyon nem értek a témához, d enagyon szeretném, ha valaki fel tudna világosítani:)