cíprian Creative Commons License 2006.11.28 0 0 26154

Ezzel bebizonyítottuk, hogy h'/t'=h/t=v

 

Nem a lényeget emelted ki.

Félreértetted, vagy én voltam félreérthető. Ezt a bizonyítást Einstein már levezette, természetesen én a bizonyításra csak utalhattam az ábra kapcsán. A bizonyítás részemről csak abból állhatott, hogy a fenti egyenlet megfelel a példafelírásomnak. 

 

Egyébként megérdemel egy vitát, hogy külön posztulátum-e a fenti állítás, vagy következik-e a specrel első posztulátumából:"a természeti törvények minden inerciarendszerben azonosak"

Én úgy kezelem, hogy a fenti egyenlőség az első posztulátumból ered. Ha ilyen bizonyítást kérsz számon tőlem, akkor oda fordulj.

 

Szóval rossz helyen kötöttél bele a levezetésembe, máshol keresgélj. Javaslom pl. annak bogarászását, hogy a fenti egyenletet jól húztam-e rá a példára, mert én is ezt kívántam bizonyítani. Ha jól húztam rá, akkor a fenti egyenletből már ered, hogy a bogár élve marad, mert különben az egyenlőség nem állhatna fel.

Gondolj bele:x olyan nyugalmi hosszúság, ahol a furat szabad hossza megegyezik a szegecs hosszával. x' szintén ezt jelenti a csak éppen a mozgó rendszernél.

A többit a 25993-ban megtalálod.

 

 

 

Előzmény: Simply Red (26152)