Adi001 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 25892

"Tehát vagy specrel van, vagy végtelen merev szegecs, a kettő együtt nem létezhet, logoikai önellentmondás."

 

ez már tul "egyszerűsítés"

ilyen alapon nyugodtan nyugodtan érvelhetnénk hogy nincs abszolut ir tehát sr sem :D

 

"Nos, azt mutattam meg, hogy ha elfogadjuk a merev szegecset létezőnek, igaza is van. :-)"

nem kommentálom :) (ide akarok majd kilyukadni amiben félbemaradtunk ..... hogy hasonló "ellentmondásra" vezet ugyanazon foton több rendszerbeni c sebessége a nemlokalitás szemszögéből :) egyiknek bukni kell mivel ...... asszem Bell is kinyilvánította már ezt miszerint a valóság tekintetében ha elfogadjuk a nemlokalitást (bármely háttérmagyarázattal) az a relativ tér vagy idő elvetésével kell hogy járjon ....... )

 

annak ellenére hogy tudom szerinted én sem értem a specrelt szerintem az a megértéshez vezető "paradoxon" sorrendiség :

 

1. amit tárgyaltunk már itt is asszem hogy 2 (egyforma nyugalmi hosszal) ürhajó egymás melett, egyik végében egy ágyú s mikor annak vége találkozik a másik orrával akkor tüzel ..... kérdés eltalálja e a másik ürhajót és ha igen hol ? (egyik rendszeben el a másikban nem látszatra ..de van megoldás :))

 

2. majd jöhet egy ürhajó átfér e a másik rendszerben a nyugalmi hosszánál kisebbre(de a másik rendszerben mért hosszáttól nagyobbra) felállított 2 rúd közt ....

vagy itt lehet a lyuk/pálca "paradoxon is)

 

3. majd jöhetnek a végtelen lassulással vázolt feladatok ........ pl ahogy írtam ne bogaraskodjatok elösszőr hanem egy nyugalmi állapotú kúpot (ne szegecset) és "negatívján" nézzetek meg elösször a fejlemények értelmezhetőségét ...

 

ha a 3. nehezen értelmezhető akkor érdemes körüljárni a Tellerr jelenséget ...sokat segít az értelmezésben hogy pl. miképp "álcázódik" a becsapódás "filmszakadásként" :)

 

Előzmény: mmormota (25874)