urál Creative Commons License 2006.11.23 0 0 14380

Nem voltál sorkatona,a saját,liberális indokaid miatt,de szerződéses katonának miért nem volt érdemes beállnod???Talán mert valakinek engedelmeskedni kellett volna??

 

Nem. Hanem azért, mert biztos öngyilkosság a jelenlegi Magyar Honvédségben szolgálni fegyveres konfliktus idején. Tüzérség nincs, a légierő légibemutatókra jó, páncélozott szállítójárművek nincsenek, a személyi felszerelés a hidegháborús évek színvonalán áll. Soroljam még? Figyeltem a külföldi fórumokat, ahova időnként felkerült valami magyar anyag. A beszólásokat, hogy: Hidegháborús idők? :)

 

Lényegében egy acélsisakkal és egy AK-vak kiküldenek meghalni. Jó, esetleg van még BTR, amit egy géppuskás ementálivá lyuggat.

 

Ráadásul akkor volt a Farkas Roland ügy. Mármint az, hogy már nem csak a főtiszti kar adja el a hadsereget kilóra, hanem egy szimpla százados is hátbaszúrja a saját katonáit egy kis politikai karrierrért.

 

Fantasztikus egy testület vagytok!

 

Lehet, hogy ez alól néhány elitalakulat kívétel.

 

Mivel egy percet sem szolgáltál katonaként,kétlem,hogy egy fikarcnyit is rentábilis lenne bármelyik hozzászólásod a sorkatonaság konra szerződéses hadsereg kérdésben,mert egyszerűen gőzöd sincs egyikről sem,kizárólag rabéómesékre,és összeollózott információkkal dobálózol.

 

Én vagyok a civil, akit be akartak sorozni. Tehát 100%-ig kompetens vagyok az ügyben, mivel engem érint. Olyan nincs, hogy a varázsló bácsi ért a woodoohoz a többiek mondják azt, hogy Hóó, meg azt, hogy Hűű!. Nem varázsló bácsik vagytok és ez nem woodoo, hanem egy egyszerű kérdés. A sorkatonaság kérdése. És ez ügyben ha már kompetenciát emlegetünk akkor nem ti, hanem a besorozandó civilek a kompetensek. Az ő bőrükre megy ugyanis a vásár!

 

Csak a történelmi ismereteiddel kapcsolatban egy kis kiigazítás:Az Osztrák-Magyar Monarchia idején volt Magyar Királyi Honvédség!!

 

Már vártam a beszólást. Igen, tudok róla, mint ahogy arról is, hogy milyen kínkeservesen lett tüzérségük például, stb.

Előzmény: Törölt nick (14366)