Tarzaan Creative Commons License 2006.11.22 0 0 46016

Üdvözletem!

 

Lenne 1-2 kérdésem az urahoz. A 250-es vinyómon van 3 partíció. Egy kb 30-as a rendszernek és két kb 100GB-s. Sajnos azonban sem az XP telepítője nem ismeri fel, sem a BIOS (a BIOS felismeri, hogy Samsung SP250N típusú, de 60 valahány GB-snek látja, az XP telepítője meg 131GB-s partíciót lát, amiylen nincs is.). Teljes formatot még ne makarok, mert egy csomó fontos cucc van rajta. Ezután megpróbáltam feltenni egy másik, IDE-s vinyóra, de azon meg a telepítés akadt el, mert kiírta egy fájlra (amdkr.sys asszem) hogy nem olvasható vagy nem másolható. Amikor egy másik IDE-s vinyóba tettem, akkor ugyanez volt. Na most pár napja még jó volt az a telepítőlemez, szóval annak szvsz kicsi az esélye, hogy az lenne sérült.


Mi lehet a gond? Az alaplap ***dott volna el? Vagy a memória? (egy haverom mondta, hogy a memória problémái is okozhatnak ilyen gondot).

+ kérdés:


Az okozhat problémát, ha 32 bites XP-t olyan partícióra akarom telepíteni, amit előzőleg a havrom 64 bites XP-jével formáztam?

 

 

Ui: az előzményekhez hozzátartozik, hogy a pár napja telepített rendszer kritikus hibával leállt hétfőn, melyet a hibajelentés szerint driver-gond okozott. Ezután ugyan helyreállt, de már ne mműködött, mert 10-15 perc után mindig leállt és álandóan ellenőrizte a lemezeken a konzisztenciát, és mindig talált valami jevítanivalót. A viynó egyébként teljesen új volt, és utána egy másik gépbe betéve nem találtunk rajta problémát.