Triste Creative Commons License 2006.11.22 0 0 6457

Ezek szerint Of felfogó képességben már eljutott odáig, hogy a numerus clausust - idézem Of primitív személyiségre valló szóhasználatát - "a zsidók szívták meg a legjobban". 

 

Korábban persze erről nem ejtett szót, helyette igyekezett elkenni a lényeget azzal, hogy a numerus clausus "minden nemzetiségre és etnikumra vonatkozott, nem csak a zsidókra." A tájékozatlan olvasó ebből akár azt is hihetné, hogy a magyarországi német vagy szlovén a numerus clausus hatására pontosan ugyanolyan léthelyzetbe került, mint a zsidónak minősített magyar. Persze, erről szó sincs, tudja ezt Of is, hiszen később csak kinyögi: (ismét idézem Of primitív személyiségre valló szóhasználatát) "a zsidók szívták meg a legjobban". 

 

Vajon miért is "a zsidók szívták meg a legjobban"? (hogy újfent idézzem Of primitív személyiségre valló szóhasználatát). Esetleg nem azért, mert a numerus clausus

csak betűje szerint volt felsőoktatási törrvény? Elő sem fordulhat, hogy tartalma és szellemisége szerint más is volt, nem csak és kizárólag felsőoktatási törvény?

 

Persze, összességében magas dolgok lehetnek ezek Of számára, hiszen kínjában elkezd szegény sztálinozni. 

Előzmény: Of (6450)