urál Creative Commons License 2006.11.21 0 0 14307

Rátapintottál egy lényeges pontra. A pénzre!

 

A kádárizmus örökségeként folytonosan az államcsőd szélén táncoló magyar állam nem olyasmi amit megvédeni kellene, hanem olyasmi amit ebben a formában elpusztítani. Magyarán olyasmit védtek, aminek a pusztulását kívánja mindenki, akinek van egy kis esze ahhoz, hogy átlásson egy egyszerű helyzetet. Azt, hogy egy szegény ország nem tud német szintű jóléti államot csinálni úgy, hogy tíz emberből csak kettő dolgozik a versenyszférában és ott is kelet-európai bérszínvonal van.

 

Ezért nincs pénz és ezért nincs mit védeni. Hála égnek jelenleg csak néhány ezer katonát áldoznának fel olyasminek a védelméért, amit már rég fel kellett volna számolni.

 

Ebben a formában.

 

Mert lehetne itt egy tüchtig kis köztársaság is! De ez már nem a katonákon múlik, hanem a civileken, akikkel egyenlőre nem lehet megszavaztatni a kádári jóléti állam tarkónlövését.

 

ui. Az állam egy szervezet, amelynek része a nemzet. A nemzet az állampolgárok összessége. A nép közé azok tartoznak, akik az adott néphez tartozónak vallják magukat, míg az ország nem más, mint az a vagyon, beleértve a földet is, ami a nemzet birtokában van.

 

A haza meg egy lózung, amivel időnként szétcsapnak a sajátjaik és mások közt. A kifejezés eredetileg a szülőföldet jelentette.

Előzmény: Makarov (14305)