mmormota Creative Commons License 2006.11.21 0 0 25652

közben belegondolva hogy azt az egyszerű példát nem értelmezed ....

 

Neked talán egyszerű, mert te tudod, mire gondolsz. Én meg nem tudom. Van a fejedben egy modell, és annak alapján kérdezel valamit. De én azt a modellt nem ismerem.

 

Igérem, legjobb tudásom szerint fogok válaszolni a kérdésedre, nem fogom azt mondani, hogy nem értheted meg ilyenek. Úgy próbálom elmondani, ahogy szerintem érthető lesz. Csak fogalmazd meg világosan, érthetően a kérdésedet. Az a legjobb, ha csak olyan fogalmak szerepelnek benne, mint lámpa, méterrúd, amiről biztosra vehető hogy ugyanazt értjük alatta.

 

Ne használj a kérdésben olyan fogalmakat, hogy pl. "fotonforrás": Fogalmam sincs, mit értesz alatta. Tényleg nincs. Azt biztosan nem, amit én, mert ahogy én értem úgy értelmetlen a kérdés.

 

Meg mi az, hogy "együttfutás"? Ez két pusgagolyó esetében értem, mondjuk egymástól állandó távolságban maradnak. Még két irányított fényjel, pl. lézerimpulzus esetén is sejtem. De két gömbszimmetrikus fényforrás esetén?!

 

A források mozgását se definiáltad rendesen, pedig rákérdeztem. Egy egyenesen távolodnak, vagy lehet kitérő is a mozgás?

Előzmény: Adi001 (25650)