szipi666 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 67
Sziasztok!

Nagyon nehéz most írni bármit is, Robi nagyon jóbarátom (volt), nem nagyon tudok még múlt időben beszélni, mert nehéz ezt ez egészet felfognom, és elfogadni meg pláne nem megy. Összesen kb. 3 nagyon nagyon jó mondhatni legjobb barátom van, ő az egyik. Ezernyi kérdés kavarog bennem, hogy történhetett ilyen, pont vele, aki már hosszú évek óta ezernyi túrán volt, és miért pont vele kellett hogy ez történjen? Amikor annyira jó ember volt. Mindig mindenkihez volt egy két jó szava, imádott viccelődni. És miért mindig a jók mennek el?

Egyik hozzászóló azt hiszem Ebola ezt írta Vele kapcsolatban. „Arra gondolok ha vannak angyalok és az élet után jutalom közéjük kerülni, akkor azért kellett elmennie közülünk mert ő ezalatt a 31 év alatt annyi jót tett, hogy már kiérdemelte.” Ez nagyon igaz rá. Elolvastam amit itt írtatok Róla, és tudom, hogy ez a sok jó nem azért íródott mert halottról vagy jót vagy semmit, hanem mert ez mind igaz Róla, Ő tényleg ilyen volt. Ezért is olyan nehéz elfogadni ezt egész ostoba balesetet. Miért kell egy harmincegy éves ereje teljében lévő fiatalembernek így elmennie?

Műhód kérdezte, hogy mégis hogy történt az egész: nos az információim konkrétan harmadkézből származnak de azért leírom. A helyszínt Ti jobban ismeritek, mert én még sosem jártam arra.Bár Robi mindig próbált túrázni elcsalni, de én sosem mentem vele, amit most már bánok mert most már nem is mehetek többet.....

Robi két napos csapatépítő tréningre ment Dobogókőre. A programok után kb. 5 óra körül Robi kitalálta, hogy menjenek egy apró túrára, mert van egy 4-5 kilométeres szakasz amit még pont bejárnak vacsoráig. Hogy őszinte legyek ez annyira Robesz-re vall. Imádta a túrát, túra éjjel, túra nappal, szélben, fagyban, hóban jégesőben… Mindig mindenhogy, mindenformában. Esküszöm még álmában is épp valami túrán volt, annyira szerette… Aznap este hatan indultak el, öt fiú egy lány. Már teljesen besötétedett, volt náluk persze lámpa is. A baleset helyszínétől kb. 50 méterrel előtte Robi mondta, hogy inkább ő menjen elől mert ő legrutinosabb túrázó, így az éppen élenjáróval helyet cseréltek. A többiek egy picit lemaradtak, Robi ment elől, aztán a következő pillanatban eltűnt, hogy Robi állítólag  pont a kérdéses szakaszon hátranézett-e hogy a többiek hol vannak, és közben lépett egyet hátra, és…. lezuhant (hogy konkrétan így történt-e az kérdéses). A mögötte pár méterrel haladó ember pont akkor nézett ő is hátrafelé, és egyszer csak azt tapasztalta, hogy Robi egyik pillanatról a másikra eltűnt. Ez egy kb. 10 fokot bezáró hajtűkanyar. Az út folytatása gyakorlatilag egy majdnem teljes hátraarccal folytatódik, Robinak viszont sajnos nem fordult meg. 30 méter mély szakadékba zuhant. A csoporttársai először szólogattak neki, amire sajnos nem érkezett válasz, majd telefonáltak neki, amit sajnos nem vett fel. Mivel teljesen sötét volt, nem láttak semmit sem. Hallani sem hallottak semmit, egy pisszenést sem, sem azt hogy jajj vagy mármi más segélykiáltást, semmi csúszáshangot sem. Aztán kétségbeesve telefonáltak a hatóságoknak. A bosszantó az egészben az, hogy a hatóságoknak nem is nagyon kellett magyarázni, hogy hova jöjjenek, mivel állítólag tudták hol keressék, mivel állítólag éves szinten két-három baleset történik ezen a részen. Kérdem én, akkor miért nem került oda bármi figyelmeztető jelzés vagy egy nyomoronc korlát? Miért kell ilyen ostoba módon meghalnia bárkinek is? Kb. egy órába telt míg felhozták. Sajnos már nem tudtak rajta segíteni, feltehetően azonnal meghalt. A 30 méteres szakadéknak állítólag már kb. az első másfél két méter után kiálló sziklás részben feltehetően beverhette a fejét. Feltehetően ez okozta a halálát, ez megmagyarázza hogy miért nem hallatszott semmi. A halál beálltát koponyasérülés okozta.  Egy rosszlépés, egy emberélet….

Most látom hogy valaki nagyjából leírta, a lámpás dologról nem tudtam, hogy most kinél volt lámpa kinél nem. Egy biztos, a rutin most tényleg Robi ellen dolgozott, túl magabiztosan mozgott a terepen. Könnyen lehet egy teljesen rutintalan emberrel, aki nem ismeri a terepet ez nem fordult volna elő, mivel maximum tyúklépésben mer haladni.

Iszonyatos ez az egész….

 

Hiányzik….

Előzmény: Műhód (63)