nhw Creative Commons License 2006.11.20 0 0 12996
Naszóval mondom, egyetlen állítási lehetőség van, hőfokjelölés nélkül. A,B,C - very hot, meg valami standby vagy mi jelzés az A alatt (de itt is belobban ha megy róla kifelé víz).

A kérdés az volt, hogy mire állítsam kizárólag padlófűtésnél, két felszálló ág, összesen 70m2 nappali + étkező + konyha (1 tér, 6 kör), emeleten újabb 70 m2 pedig négy szoba, tehát eléggé nagy a rendszer.

Melyik jobb a kazánnak ha kis lángon megy folyamatosan (mondjuk 50% megy, 50% nem), vagy ha 10% megy, 90% nem.

a) eset. Folyamatosan kislángon megy, a szivattyú keringtet, szépen lassan átforgatja a rendszert, de lassan melegszik át. Ha mégis lekapcsol a termosztát, a fűtéskörökből visszajövő víz (ahogy a teljes rendszer) langyos-meleges, kb 30-35 fok lehet.

b) eset. Meleg kazán, belead 60 fokos vizet ami hamar lehűl, épp hogy a fűtéskör 1/3-áig eljut a meleg víz és már elég meleg van, a termosztát le is lövi a kazánt, "körbe sem fordul a meleg víz", azaz a termosztát lekapcsolásának pillanatában a fűtéskörökből VISSZAJÖVŐ víz simán hideg (20-22 fok?), a bemenő oldal van vagy 40 fok (több azért nem a hűlés miatt). Aztán mikor legközelebb bekapcsol a termosztát, megint forgat rajta kicsit.

Kérdés melyik a gazdaságosabb? Nem elfelejteni hogy a szivattyú is 100W-ot eszik.
Előzmény: sjohn (12990)