trilla414 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 12887
Biztos nem tudom jobban, sőt, kifejezetten tanulási szándékkal olvasom a fórumot. Csak nem értem, hogy miért egyértelműen olcsóbb hőntartani, mint ahogy állítod. Mert máshogy gondoltam és olvastam. Azért kérdeztem rá, mert a határozottságodból úgy tűnt, tudod miről beszélsz. Bocs, ha mégsem.

Amúgy ha ettől jobban érzed magad: nem még nem kísérletezgettem olyannal, amit tanulmányaim (és a józan ész) alapján nem tartok reálisnak. Először elméleti síkon legyen valami megdönthetetlen, utána a kísérletezgetés majd rávilágít olyan esetleges problémákra, amikre addig senki sem gondolt.

Visszaterelve a témát a személyeskedésről és mellékvágányokról: miért "egyértelmű, hogy a felfűtés gazdaságtalanabb, mint a hőntartás"?

Idézed: "a megtakarított energiát jelképező görbe feletti terület csak hosszabb üzemszünetnél válik jelentőssé." Kérdem én, ha nem jelentős a megtakarítás, akkor már gazdaságosabb pazarolni?!?

Kijelenthetjük-e, hogy egyértelmű, hogy a felfűtés gazdaságosabb, mint a hőntartás (, bár ez csak hosszabb üzemszünetnél jelentős)?
Előzmény: enginer (12879)