Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.11.14 0 0 45807

Persze hogy eszébe jutott már embereknek, de ez egy előre megfontolt, aljas szándékból, nyereségvágyból elkövetett szívatás.

 

A dolog lényege a vásárlók átverése. A nagyon olcsó csipek lehet, hogy már hardverből nem tudják az audiót. Ráadásul a driverekért, a szoftverért is a kütyü gyártójának fizetni kell (ezt általában átterheli a vevőre, ezért adott kütyü korrektebb driverrel/szoftverrel többe kerül). Tehát a rádió csipen, illetve a hozzá adott driveren/szoftveren múlik. Sokan megveszik az ezer forintos occsó kütyüt (aminek a rádiója se biztos hogy tudja, de a drivere nagyon valószínű hogy nem).

 Ráadásul a driver az a rádió hardver részhez lehet regisztrálva, tehát nem lehet szabadon csereberélni.

 

Szoktak adni BlueSoleil nevű szoftot (ez olcsóbb), Widcomm-ot (ebből több változat is van, a későbbi változatok ugyan drágák, de mindent tudnak, a régebbiek olcsók, de nem tudnak audiót) meg esetleg Toshibát (ezt meg rendszerint drága notebook-okhoz adják). Plusz még az XP a kettes javító csomag óta tartalmaz alapszintű Bluetooth támogatást, de ez csak alapszintű, audiót nem tartalmaz.

 

Onnan lehet esetleg megnézni, hogy a géped Bluetooth szolgáltatásai között szerepel olyan, hogy Audio Gateway. Ha szerepel, akkor fog az menni. Ha nem, akkor nem túl esélyes...

 

Üdv:

AL

Előzmény: Blue eye (45805)