ArroW Creative Commons License 2006.11.11 0 0 12230
Volt termes megint rendesen, nem is tudtam melyik hozzaszolasra nyomjak valaszt, inkabb uj hozzaszolas.
- Korvezetekes futeskor. van kapcsolat az eloremeno es a visszatero kozott, meg akkor is ha mar minden, a rendszerben levo thermofej le is zart. (nekem nincs osszekotve a kor vegen az eloremeno es a visszatero) Hogy miert? Azert mert a termosztatos helyisegbe nem teszunk a radiatorra, radiatorokra thermofejet! Igy azok a radiatorok a torlok elobeallitasanak megfelelo mertekben mindig nyitva vannak. Egyebkent mint azt mar korabban emlitettem garancialis problema eseten az SD megnezi mit is hajtottal a kazanjaval, es ha a radiatorok tobb mint 80%-n van thermofej, akkor "nem nyert" kartyat huztal. (A beuzemelo meselte meg mikor inditotta a kazanomat)
- Aljzatban vagy falban? En ha ujat epitettem volna, vagy ha majd egy ujat epitek, mindenkeppen az aljzatbetonban fogom vinni a csoveket. Oszto-gyujto hasznalataval, vagyis radiatoronkent egy par cso. Viszont mindenkeppen gegecsobe huzva, es termeszetesen az aljzatbetonba egyetlen kotes sem kerulhet. En 5 rtg.-u csovekben gondolkodom, rezet, vasat nem tennek semmikeppen a padloba, de nem is nasznalnek ilyeneket, mikor van mar sokal jobb azoknak.. Ahol ilyen megoldassal talalkoztam, 70-75 Cfok koruli eloremenovel sem volt a padlo zavaroan meleg, csak kellemesen langyos, nem padlofutes, de temperalasnak megteszi. pl. eloszobaban ki lehet vele valtani egy radiatort, vagy egy padlokort, persze ez fugg a lakas/haz elrendezesetol hol erdemes vezetni a csoparokat.
- digit-analog tema. Biztos jobban tudna egy ontanulo termosztat is optimalizalni ha ismerne a rendszerben az aktualis vizhomersekletet (de lehetne meg sok parametert bevinni a rendszerbe, pl. tomegaram merese, kulso homerseklet merese stb.), es kalkulalna azzal is, de szerintem nincs igazan sok jelentosege, azt elvegzi a kazan belso termosztatja, ami a futoviz alapjan modulal vagy ha nem tud lejjebb modulalni, akkor lekapcsol , de mivel annyi futesi periodus van (orankent CM-el max 6) hogy a tulnyomo tobbseg biztosan zavartalan (se HMV elvetel, se futoviz tulmelegedes, se szelloztetes kozben) hogy kepes lehet egy jo kozelitest beallitani maganak, milyen homerseklet eses mellett mennyi ideig futson.