MZ/Y Creative Commons License 2006.11.11 0 0 12229
Én megértem.
Te nem érted, hogy:
Nagyon sok lakásban/házban van a túlméretezett kazán. Nem a tervezők hibájából, tudják ők, hogy túl nagy, csak éppen kombiból nincs kisebb.
Azt most megint leírod, hogy ha a kazán túl nagy, csak kapcsolgatással tud működni, de azt nem, hogy kapcsolgatás és kapcsolgatás közt is van különbség: napi 50 vagy 700, nagyon nem mindegy. Ha elfogadja a 60 m2-es lakásban élő tőled, hogy dobja ki a termosztátját és csak termofejekkel szabályozzon, azzal ráveszed a többszáz kapcsolásra. Ez persze megint nem a Te bajod, nem a Te kazánod zakkan meg tőle.

Ha a termosztát a leggyorsabban hűlő szobában van, a többi helyiségben pedig ott figyel a termofej, akkor nagy hőingadozás nem lesz: a termofej nem engedi túlfűteni a többi szobát, és mielőtt túlságosan lehűlnének, a termosztát újraindít, mert az a szoba még hamarabb lehűlt. Ha a termosztát a saját helyiségében képes fél fokos tartományon belül tartani a hőmérsékletet, akkor máshol sem lesz nagyobb a lengés. Igaz, ez 0.5 fokos max. ingadozást jelent, de indul a kazán 50x egy nap. A Te rendszeredben a hőingadozás ugyan 0.1 fok, de indul a kazán 700x.
Előzmény: enginer (12226)