Mr_Fusion Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45614

Ez a pirosan villogás valszeg opcionális. Nekem ugyan nem túl sok géppel volt eddig dolgom, de azok közül egyiknél se villogott semmi pirosan meg sehogy máshogy a BIOS-ban, ha a CPU hőmérséklet magasabb volt, mint a riasztási küszöb. Egyszerűen csak szirénázott, de azt nagyon határozottan.

 

És az a vicc, hogy bootolás után éppen hogy abbahagyja, ha erről van szó. Tapasztaltam már ezt, akkor én is csak a fejemet vakartam, nagyon nem értettem, miért pörög 100%-on a processzor a bootolás legelső szakaszában, kb. míg a win grafikus módba nem kapcsol, de ezt teszi. Így ha túl alacsony a riasztási küszöb, vagy elégtelen a hűtés, pontosan addig fog szirénázni, míg ennek az első szakasznak a végén a terhelés (és vele a fűtés) le nem esik 0% közelébe.

Ráadásul ilyen folyamatos kéthangú szirénázást szinte kizárólag a hővédelem szokott használni, a POST hibák jelzésére ugyanakkora hangmagasságú, különböző hosszúságú füttyjelek szolgálnak., és az állandósult (néhány füttyből állónál hosszabb) jelzés valami olyan súlyos hibára utal, ami mellett el sem indulna a gép (pl. videokártya, RAM, vagy CPU hiba).

 

Szóval hőmérséklet lesz az, vagy nagyon meg fogok lepődni...

Előzmény: SzVFE (45613)