idre Creative Commons License 2006.11.09 0 0 22

Szervusz Gyula !

 

A szerkesztők nevében köszönöm a gratulációt, a honlapon igyekszünk teljesíteni az érdeklődő madarászok elvárásait többek között a Tiedet is.

Mindjárt a szakmai résszel kezdeném:

 

A lap az ismertebb egzoták COM szerinti standard leírásával kezdi a fajok bemutatását, mely a hazai név bemutatását  és elfogadtatását is célul tűzi ki. 

/ sirályka- zebra-rizs-gould/ ehhez keresünk fajelkötelezett tenyésztőket-tartókat. A többi fajokat viszont az érdeklődés arányában dolgozzuk fel, remélem lesz elég jelentkező a kivitelezéshez. A honlapot jelenleg ketten visszük Küzmös Csabával akinek internetes szakmai tudása és lelkesedése, nemutolsó sorban önzetlen munkája  alapozta meg a lapunk megnyitásának lehetőségét. 

 

Tervezzük és már el is kezdtük a honlap szerkesztőségének kialakítását, mely csapat tagjai közé nagy szeretettel várunk, mint a Rizspinty faj és színmutációinak szerkesztőjét, valamint az ezzel járó "Idrenet" klubtagsági viszony létrejöttét. Egyesületünk a fajok ismertetését már évek óta elkedte és nyomtatott  jegyzet formájában ki is adta, bár a hazai madarászok között nagy érdeklődés nemigazán alakult ki, így még az önköltsége  sem térítödött vissza, ezért a további leírások  pénzhiány miatt megszakadtak, de a meglévő anyagokat a honlapon fokozatosan közreadjuk, sőt segítségetekkel havonta bővíteni is fogjuk. Ezt a célt szolgálja az oktatási oldal, melynek bővítését rendszeressé tesszük és a jelentkezők részére tesztlap kitőltése és egy szóbeli beszélgetés után egyesületi dokumentumot adunk ki a tanfolyam elvégzéséről.

 

A madarak nyílvántartására felkészűltünk, van törzskönyv nyomtatványunk, gyűrűnyílvántartásunk, Németországban COM szabványos minőségi gyűrűket készíttetünk, és tagjaink egyben a COM tagjai is, valamint az országos szövetség nyílvántartásában is szerepelnek a szövetség által kiadott sorszámmal és igazolvánnyal. Ezek biztosításával tagjaink bármely hazai, külföldi és világversenyen teljes joggal résztvehetnek.

 

Az általad emlitett ceglédi tenyésztő azonos az általam megjelőltek eggyikével. Tehát máris szükséges a törzskönyvezés.

 

Várom a jelentkezésed és sok sikert a szegedi államvizsgához. 

Előzmény: padda (20)