ArroW Creative Commons License 2006.11.06 0 0 12012
"Mivel az én kazánom képes akármekkorára is lemodulálni"
Leirnad a kazanod tipusat? Csak a kivancsisag kedveert. (ugy emlekszem tavaly meg nem ilyen volt..) Igaz nem a top, de az SD meg csak a H-mod -nal tart, ami ha jol emlekszem 20%-ig tud lemenni. Kemenyed kurtojevel nem volt meg problemad? Ha nagyon lemesz teljesitmenyben, ott bizony lesz kondenzviz rendesen, a gyujtozsaktol szepen fel fog azni a falad, kemenyed..
A masik, az elobb leirt kialakitas jol hangzik, csak megint eroteljes csusztatas van benne.. Mekkora tartaly kellene ahhoz, hogy a mostansag szukseges teljesitmeny es a kazan altal leadott minimalis teljesitmeny kulonbseget abban eltarold..? Mar ha feltetelezzuk a folyamatos uzemet... Ha ettol eltekintunk visszatertunk az elobb leirt puffertarolos megoldashoz (persze jo nagy hiszterezissel, hogy ritkan kapcsoljon be a kazan...), de akkor meg mindig ketseges a dolog, hiszen folyamatosan kergeted a melegvizet egy szivattyuval, hiszen nem hasznalsz szobatermosztatot, ami lekapcsolja ha eppen nincs futesre igeny, vagyis mikor mar minden thermofej lezart, csak akkor a tartaly hocserelojeben egy by-pass-on keresztul. Ennek is van am koltsege villamosenergia oldalon.
Egesz egyszeruen annyi a dolog lenyege, akarmilyen al-muszaki koritest is irnak melle, ha a kazan minimalis teljesitmenye tobb mint amire szukseg van, akkor nincs folyamatos uzem ki-be kapcsolgatas nelkul.
Előzmény: enginer (12009)