enginer Creative Commons License 2006.11.06 0 0 12000
Ez így ebben a formában nem igaz.
Kondenzáció 50-52 fok alatt kezdődik.
Radiátoros fűtésnek sem szükségszerű 55-65 fok között mennie, csak az impulzusszerű (termosztátos) rendszereknél szükséges a magas előremenő hőmérséklet.
A hagyományos ökölszabályszerint méretezett, termosztát/radiátoros rendszernél folyamatos üzemben (termófejekkel) jó, ha a 600-as radiátorok felső 5-10 centije melegszik (túlméretezett).
Impulzus szerű üzemmódra vannak méretezve, így egy folyamatos üzemü rendszerben simán elfűtenek jóval alacsonyabb hőmérsékleten is.

A kondenzációs kazán, külső hőmérséklet érzékelővel, alacsony előremenővel is képes ellátni a feladatát termosztát nélkül csak radiátoros rendszer esetén is!!
Kondenzációs készüléknél kimondottan "káros", hogy csak akkor fűthet amikor a termosztát engedi neki, mert olyankor hírtelen kell fűtenie magas hőmérsékleten és a visszatérő is túlmelegszik, így nem nagyon van kondenzáció, csökken a hatásfok.
Igazábol az a jó neki, ha az elöremenő eleve (jóval) 50 fok alatti, így garantált a kicsapódás. De alacsony hőmérséklettel csak akkor tudja biztosítani a hőigényt, ha állandóan tud üzemelni, vagy extra nagy fűtőfelülete van ahoz, hogy a visszatérőt képes legyen lehüteni a kondenzáció szintjére.
Előzmény: agabe (11984)