MZ/Y Creative Commons License 2006.11.06 0 0 11998
Figyelj: én nem javasoltam, hogy termofej ne legyen. Azt mondom, hogy csak termofej nem megoldás, mert a kazán állandóan próbál meleget tolni -> termofejek nem engedik -> víz pillanatok alatt túllépi a beállított max.-ot -> kazán leáll -> fél perc múlva kazánban a víz bekapcsolási hő alá esik -> kazán beindul -> hőleadástól függően fél-5 perc alatt megint max.-on van -> kazán leáll -> fél perc múlva...
Na, innentől kezdve (kazán folyamatosan ki-be kapcsol, ahogy lentebb is írta valaki a csoda "termofejek, no termosztát" rendszeréről) a fűtés nem gazdaságos (mert NEM megy folyamatosan a kazán, pár percenként kapcsol), viszont kazán-gyilkos (mert állandóan kapcsolgat).

Nem hiszem el, hogy nem érted meg: a 81 e pénzt azért írtam, mert Te az én, 11 kW-os kazánomra is ezt a folyamatos üzemet erőlteted. Ami, ha folyamatos üzemről beszélünk, ekkora számlát eredményez. Márpedig nyilvánvalóan a legnagyobb hidegben sincs szükség harmadára sem. Tehát a legnagyobb hidegben is csak a teljes idő harmadában kell mennie a fűtésnek. Ami lehet úgy, hogy a termosztát fél óra fűtés után tart 1 óra szünetet, vagy csinálhatok úgy, hogy a termofej 1 perc fűtés után tart 2 perc szünetet. Mivel nem akarom a kazánt kinyírni, inkább elviselem a hőmérséklet-ingadozást, de nem gyilkolom a kazánt a napi több 100 kapcsolással.

Ajánlottam tavaly is: eljössz, termofejeket felrakjuk, ha a kazán nem kapcsolgat, kifizetem az utazási ktg-edet, kifizetem a napidíjad (legyen 10 e), ha kapcsolgat, a fórumon elismered, hogy a szükségesnél jóval nagyobb kazánnál NEM elég a termofejekre hagyatkozni.
Mikor jössz?
Előzmény: enginer (11997)