Ennek a tésztája full gesztenyés de a krémje is....
Karácsonyi gesztenyetorta
Tészta:
25 dkg gesztenyemasszát 6 tojás sárgájával és 1 evőkanálnyi rummal (fél rumaromával) simára keverünk, 1 evőkanálnyi finom prézlit és a 6 tojás keményre vert habját hozzákeverjük, alufóliával bélelt közepes tepsiben (tortaformában; kb. 3 cm magas legyen nyersen) 180C-on kb. 20 percig (tűpróbáig) sütjük.
Forrón kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, tálra tesszük, hűlni hagyjuk.
Krém:
25 dkg gesztenyemasszát 1/2 deci rummal (a rumaroma másik felével) simára keverünk, óvatosan hozzákeverünk 2 deci tejszínből és 2 evőkanál porcukorból készült tejszínhabot.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.
Tejszínhabbal, csokidarával, stb. díszítjük, evéskor további tejszínhabot zúdítunk rá.