trippr Creative Commons License 2006.11.03 0 0 40980
Sziaztok!

Nem teljesen ide vág a téma, de mégiscsak egy fotó-videó kellékről van szó, és ti ehhez százszor jobban értetek mint én. Tanácsotokat szeretném kérni.

Egy green-screen vászonra volna szükségem félprofi video key-ezéshez. Szó sincs komoly technikai apparátusról, de azt hiszem ma már egy 3ccd miniDV + premiere párosítással bármit meg lehet csinálni.

Többféle sajátkészítésű megoldásról hallotam már, például az ágyneművászon is tökéletes eredményt nyújthat, ha ügyesen használja fel az ember :) "Nyugaton" gondolom a fotó-videó szaküzletek egyik alapkelléke a zöld vászon. Itthon mi a helyzet?

Hol lehet Magyarországon elfogadható áron kapni ilyen kellékeket és mennyiért? Ha szaküzletben nem lehet kapni, akkor ti milyen anyagokat szoktatok vásárolni a technika pótlására és miylen tapasztalataitok vannak ebben a témában? Egyetlen szempontom, hogy minél alacsonyabb áron ki lehessen hozni, tehát akár még a színezett karton is bevállalnám, ha az elfogadható minőséget nyújtana.

Mivel tényleg kis költségvetésű projektet tervezgetünk a haverokkal, ezért a világítástechnika éppen olyan nagy probléma, mint a vászon problémája. A piaci árak nem azt mutatják, hogy megengedhetnénk magunknak, hogy profi reflektorokat vegyünk. Ezért kérdezem: milyen pénztárcabarát megoldásokat ismertek? Megoldások alatt az otthon elkészíthető derítést és hagyományos világítótesteket is értem...

Köszi, előre is!