urál Creative Commons License 2006.10.24 0 0 78

TótaWé hülyeséget ír!

 

Nem volt lehetőség másfelé szorítani! Ugyan mesélje már el TótaWé, hogy merre vezet a Bajcsy Zsilinszky út! Ráadásul a csürhe eleve az Astoria felől érkezett a Deákra és ott találkozott össze az Alkotmány utca felől kiszorítottakkal, az Index tudósítása alapján. Tehát TótaWé most vagy nem olvasta a saját sajtóterméke tudósítását, vagy az aktuális odamondás kedvéért eltekint a tényektől, miszerint a rendőrség számára kész helyzet volt, hogy az Erzsébet téren csata alakul ki.

 

10.23. 14:49 Lézengenek az Astoriánál 

Egyelőre csak lézengenek az Astoriánál, ahol délután négykor kezdődik a Fidesz megemlékezése. Az árusok már felkészültek, perecet, kalácsot, zászlókat lehet kapni. Vivaldi bömböl a hangszórókból. A színpad a Semmelweis utcánál áll, és a Rákóczi úton egészen az Urániáig lógnak utcánként a hangfalak.

 

10.23. 14:54 Oszlik a tömeg a Corvin köznél 

Körülbelül 1000-1200 ember van még, de egyre többen indulnak el különböző irányokba. A szónok is arra buzdítja az embereket, menjenek a Kossuth térre.

"Hagyjátok itt a szerencsétleneket, gyertek velünk!" -kiabálják többen. Pár tucat ember elindul, de sokan maradnak, és Blaha felé távozó lenygeleket tapsolják.

 

10.23. 15:30 Hazaárulóznak a kiskörúton 

Három óra után megérkezett a kemény mag az Astoriához, a Fidesz nagygyűlésére. „Hazaáruló” – skandálják végig a kiskörúton. A Múzeum presszó teraszán közben Kosztolányi Dénes és Szalai Annamária fideszes politikusok és Vitézy László rendező-producer borozgatnak. Az asztalon egy üveg cabernet sauvignon.

 

Tehát fél négykor a csürhe az Astoriánál vonul keresztül a fideszesek szeme láttára! A fideszesek borozgatnak és tudomásul veszik, hogy a rendezvényük kezdése előtt fél órával a nyilas csürhe ott grasszál a helyszínükön.

 

10.23. 15:41 Könnygázzal oszlatnak az Alkotmány utcánál 

Körülbelül ezer tüntetőt kezdett el oszlatni a rendőrség a Parlamenthez vezető Alkotmány utca és az azt keresztező Hold, illetve Vadász utca sarkán, mivel a tüntetők feldöntötték a rendőrség által az Alkotmány utcában felállított kordont. A Kossuth teret már nem lehet megközelíteni, mert hajnal óta kordonnal lezárták a környező utcákat. A tüntetők több száz fős csoportja menekülni kezdett, amikor könnygázgránátot vetett be a rendőrség. A könnygáz már az új típusú, paprikaalapú szer lehet, mert többen hányni kezdtek, amikor belélegezték a füstöt, erre korábban nem volt példa.

 

10.23. 15:43 Vízágyúval oszlatják a tömeget a Bajcsynál 

A Bajcsy-Zsilinszky út felé szorították ki az embereket a rendőrök, a tömeg némileg szétszóródott. Újabb könnygázgránátokat lőttek ki, úgy tűnik, a Deák tér felé szeretnék szorítani a tömeget. A rendőrök vízágyút is bevetettek.

 

10.23. 15:49 Több ezer ember erősíti az Alkotmány utcai tüntetőket 

„Gyertek velünk, gyertek velünk!” – skandálta a Corvin közből a Kossuth tér felé vonuló tömeg az Astoriánál gyülekező fideszeseknek. Amikor a Bajcsy-Zsilinszky út elején a több ezer ember meglátta a távolban a könnygázfelhőt, rohanni kezdett az Alkotmány utca irányába.

 

Tíz perccel a fideszes rendezvény kezdete előtt a csürhe még mindig az Astoriánál vonul és a fideszeseket hívja balhézni! A fideszesek ennek ellenére nem fújják le a rendezvényüket, nem zavarja őket, hogy zavargások vannak és az ő helyszínükön vonulnak keresztül, a zavargók!

 

10.23. 15:52 Rohamrendőrök a Nyugatinál 

Az Alkotmány utcából kiszorított tömeg egy része, néhány száz ember a Nyugati felé indult. Ott már hatalmas a rendőri készenlét, tele van a felüljáró rendőrökkel. A Váci úton egy tucat szirénázó rendőrautó és négy teherautónyi rohamrendőr tartott a Nyugati irányába. A Bajcsy-Zsilinszky úton a tömeg másik részét vízágyúkkal szorítják a Deák tér felé.

 

Ekkorra vágták ketté az Alkotmány utcánál randallírozó tömeget, amelynek egy kissebb része a Nyugati felé vonult el, másik része a Bajcsy-n az Erzsébet tér felé, ahova ekkor érnek oda az Astoria felől érkezők.

 

10.23. 16:06 A Fidesz elkezdte a nagygyűlését 

Megkezdődött a Fidesz nagygyűlése, miközben a Bajcsy-Zsilinszky úton rendőrök és tüntetők csatáznak. Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke szól először a több ezer fős tömeghez. Nagy taps fogadta, amikor kijelentette: 56-ban ő is tüntetett a magyar forradalomért.

 

A FIDESZ, mintha mi sem történne a csata kellős közepén naggyűlésbe kezd.

 

10.23. 16:07 Menjenek a Kossuth térre! 

Az Európai Néppárt elnökének beszéde közben valaki bekiáltotta: "Menjenek a Kossuth térre!"

 

A csőcselékből jól hallhatóan még jut az Astoriára is.

 

10.23. 16:12 A Bazilikánál harcolnak 

Kisebb pánik tört ki a Bajcsy-Zsilinszky úton a bazilikánál, a tömeg hirtelen futni kezdett a Deák tér felé. A bazilikától kitörtek a pajzsos rohamrendőrök.

 

10.23. 16:13 Barikádot építenek az Arany János utcánál 

Szemetes edényekből, vastáblákból és kordonokból emelnek barikádokat a tüntetők Budapesten, az Arany János utcánál. A rendőrök könnygázzal lövik őket. Állítólag gyerekek is vannak a tömegben. (MTI)

 

10.23. 16:12 A Bazilikánál harcolnak 

Futballhuligánoknak kinéző árpádsávos-kapucnis, bakancsos társaság hergeli a rendőröket a Bazilikánál. Utcaköveket dobálnak rendőrök felé, akik most kiszorították az embereket az Andrássy út felé. A tüntetők több ezren lehetnek.

 

És itt már összetalálkoztak az Astoria felől jövők a tömeggel. Látható, hogy a rendőrségnek esélye sem volt a tömeg és a fideszes tüntetés közé állni, mivel a tömeg a fideszes tüntetés felől jött, mivel azon haladt keresztül! És a FIDESZ-t ez a legkevésbé sem zavarta.

 

10.23. 16:26 A Deák térről szorul vissza a tömeg 

Három vízágyúval megtámogatott rendőri osztagok sorakoztak fel a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út kereszteződésében, a tömeg a 47-es villamos végállomása felé húzodik vissza, még mindig puffognak a könnygázgránátok. Egy kétszáz fős rohamosztag közben a Paulay Ede utcába nyomult be, talán azért, hogy megosszák a demonstráló csoportot. "Vigyázzatok, bekerítenek titeket!" - kiáltotta az utcából ki a Deák térre egy idős néni.

 

10.23. 16:38 Üres a Bajzsy-Zsilinszky út 

Tudósítóink rendőrök sorfala között sétáltak a teljesen üres Bajzsy-Zsilinszky úton. A Báthory utcánál, a tömegoszlatás helyszínén tíz méteren belül tíz könnygázpatront számoltak össze. A Bajcsy összes mellékutcája le van zárva, a rendőrök tudósítóinkat is elzavarták a Hajós utca felé.

 

10.23. 16:36 Könnygázfüstben üldögélnek a tüntetők 

Sem a Deák térre szorult tüntetők, sem a rendőrök nem mozdulnak, sokan már letelepedtek az aszfaltra, és üldögélve szívják be az időnként kilőtt könnygázt, jelentette helyszíni tudósítónk.

 

10.23. 16:35 A Fidesz-ünnepség és a rendőrök között a Deák téri tömeg 

Patthelyzet alakult ki a Deák téren, ahol az Andrássy út felől 500 rendőr sorakozott fel, hogy feloszlassa a körülbelül kétezer fős tömeget, amely már összeért az Astorián tartózkodó, a Fidesz-gyűlésre érkezett tömeggel. Egyelőre szünetelnek a könnygázgránátok, a levegőben rendőrségi helikopter köröz.

 

És innentől ismerjük. Itt lép a képbe TótaWé aki eljátsza a hülyét és arról hantál, hogy a rendőrök elbaszták, mert összekeverték a fideszeseket és a csürhét.

 

Jó dolog a demagógia, élevezetes, egy megmondóembernek napi rutin, de a tények, azok a rohadt tények mindig megcáfolják a hangzatos kijelentéseket.