advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.10.23 0 0 10002

 Csakhogy az nincs. Koncentráltan nem is lehet - ugyebár kritikus tömeg - és a naprendszer nagyjából egyenletes életkora miatt az amúgy itt-ott fellelhető uránoxidban aligha nagyobb a koncentrációja, mint a Földön.

 Dúsítása irdatlan energiaigénnyel és technológiai méretekkel bír. Itt lent is csak komplett iparágak tudják produkálni. Nagyon nem tűnik ez reálisnak, nem véletlen, hogy a 60-as évek nagy űrversenye után akkora megtorpanás jött. A tudományos és politikai célokon túlmenően csak egy nagyon szűk kör az (távközlési-kommunikációs-navigációs-meteorológiai holdak), ahol üzletileg értelme lehet ezeknek. A többi terület beláthatatlan ideig alma.

 Azt csöndben hozzátenném, hogy amennyiben a kozmoszba jutást is jelentősen olcsóbbá tevő fúziós energiaforrásokat sikerülne a Földön munkába állítani, vagyis az energiaínség kérdése, mint olyan megoldódna, akkor még értelmetlenebb lenne fölmenni és ott élni... Gyárak, üzemek, akár speciális kórházak persze feltelepülhetnek, de olyan lesz ez, mint ma a nyílt-tengeri fúrótornyok élete.

 

Előzmény: Törölt nick (10000)