lcoder Creative Commons License 2006.10.23 0 0 9996
Több előnye is lehet a dolognak.

1. Nyersanyag, korlátlan energia.

2. Ott a környezetvédelem mint olyan nem szempont. Nem kell foglalkozni a gyártás során keletkezett hulladék ártalmatlanításával, elhelyezésével.

3. Biztonság: Ha az emberiség kinn van a naprendszerben több helyen is, akkor kisebb a kockázata hogy Pl. egy becsapódó meteor kipusztítja az emberiséget.

4. Katonai előnyök: Egy területet jóval könnyebb ellenőrizni felülről. Pl. ha Észak-Korea vagy Irán elindítana egy nukleráris rakétát Pl. Európa felé akkor az űrből jó eséllyel le lehetne lőni Pl. egy lézerrel még a kilövő ország területén belül.

Ezek közül már egy-egy is megéri hogy foglalkozzanak a dologgal. Persze érdekes kérdés hogy ehhez kell-e embernek személyesen fenn lennie - de szvsz a MI kutatás jelenlegi állapotában még mindenképpen igen. De ami azt illeti, én a magam részéről még később is jobban bíznék egy élő emberben mint egy mesterséges intelligenciában kritikus helyzetben legalábbis. A robotok sokára lesznek képesek szabályozott környezeten kívül, valós időben helyes döntéseket hozni. Pillanatnyilag még egy egyszerű segédmunkás intelligenciáját sem lehet összehozni, bár tény hogy valamit azért ez a téma is halad, de az áttörés még elég messze van. És ha megjön azt igazából nem az űrhajósok hanem a kínaiak fogják megszívni.
Előzmény: advocatusdiaboli (9995)